Pigiausi skrydžiai į Norvegiją iš artimų oro uostų

Maistas Norvegijoje


Norvegija – Skandinavijos šalis, todėl čia skiriasi ne tik klimatas ar kultūra, tačiau ir valgymo įpročiai. Norvegijoje, kaip ir Lietuvoje, vis dar populiarūs šalies tradiciniai patiekalai: fermentuota žuvis (rakfish), rūgštaus pieno sūris (gammelost) ir sūdyto ėriuko šonkauliai (pinnekjØtt).

Svarbiausia paminėti, kad žuvis yra populiari visoje Norvegijoje – juk būtent žuvies pramonė yra viena iš labiausiai išvystytų sektorių visoje šalyje. Daugelį metų norvegai garsėja žuvų gausa dėl šalį supančių jūrų. Žuvies patiekalai labai įvairūs: žuvis rūkoma, džiovinama, sūdoma, marinuojama. Veikiausiai dėl šios priežasties dauguma patiekalų Norvegijoje valgomi šalti, pavyzdžiui, sumuštiniai su jūros gėrybėmis, silke.

Lietuviškas maistas Norvegijoje – nėra staigmena. Dėl gausių lietuvių bendruomenių, didžiausiuose Norvegijos miestuose yra įsikūrusios viena ar kelios lietuviškos parduotuvės, tiekiančios lietuvišką maistą. Tokių parduotuvių yra Osle, Bergene, Kleppe ir kituose miestuose.

Maistas Norvegijoje nėra itin išskirtinis, egzotiškas ar labai specifinis, tačiau ne kiekvienam priimtinas kitos kultūros valgis. Jei maistas Norvegijoje nepatiks – nenusiminkite! Rasite ne tik lietuviškų maisto prekių parduotuvių, bet ir kavinių, skirtų emigrantams.

Norvegijos Oro uostai
  • Gardermoen oro uostas OSL
  • Flesland oro uostas BGO
  • Moss Airport Rygge oro uostas RYG
  • Sola oro uostas SVG
  • Vaernes oro uostas TRD
  • Sandefjord oro uostas TRF
  • Tromso/Langnes oro uostas TOS
  • Vigra oro uostas AES
  • Haugesund oro uostas HAU
  • Evenes oro uostas EVE